Ερευνητική Ομάδα

Adelco

Η Adelco A.E. δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στην παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων και καλλυντικών προϊόντων με ευρύτατο φάσμα προϊόντων με την επωνυμία της. Επίσης, αναλαμβάνει εργασίες παραγωγής για τρίτους, για μερικές από τις μεγαλύτερε βιομηχανίες φαρμάκων και καλλυντικών διεθνώς.
Αναλυτικότερα, η Adelco δραστηριοποιείται στην:

  • Παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων: Στα προϊόντα της περιλαμβάνονται δισκία (απλά, επικαλυμμένα, σακχαρόπηκτα, αναβράζοντα), πόσιμα διαλύματα, σιρόπια, κάψουλες (απλές και βραδείας αποδέσμευσης) κρέμες, αλοιφές (απλές και αντιβιοτικές), ενέσιμα υγρά φύσιγγες και ωτικά διαλύματα.
  • Παραγωγή καλλυντικών προϊόντων: Στα προϊόντα της περιλαμβάνονται σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, κρέμες, ζελέ, σπρέι, ελιξίρια, μάσκες αλκοολούχες ή μη.

Επιπρόσθετα, η εταιρία είναι σε θέση να παράσχει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων και απαιτητικών υπηρεσιών προς το πελατολόγιό της όπως: έλεγχο προδιαγραφών προϊόντων, φυσικοχημικές μελέτες σταθερότητας, συμβουλευτικές μελέτες και τεχνικές υπηρεσίες φαρμακευτικών φακέλων και εναρμόνησης συσκευασιών και διερνέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Κύρια δραστηριότητα της Adelco από άποψη κατανομής πόρων και μέγεθος εσόδων, αποτελεί η παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων καλλωπισμού, με πάνω από 50 φαρμακευτικά σκευάσματα με την επωνυμία της, τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεραπευτικών τύπων και χρήσεων. Η Adelco έχει αναπτύξει και παράγει τα μοναδικά σε μορφή και σύνθεση, φαρμακευτικά σκευάσματα Parocitin®, Minitran®, Distedon®, Kloref®, Filicince®, Stedon® και Notorium®, τα οποία κατέχουν ηγετικό μερίδιο α- γοράς στη θεραπευτική τους κλάση στην εγχώρια αγορά. Παράλληλα, η εταιρία δημιουργεί διαρκώς νέα προϊόντα με υψηλές προοπτικές επιτυχίας, όπως το αντιβιοτικό Cefatrizine®, το αγχολυτικό Saturnil®, το αναλγητικό Acinic®, το αντικαταθλιπτικό Αdeprenal® και το αντιψυχωτικό Linipon®.

Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι προσανατολισμένη στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας. Ο Τομέας της Εταιρικής Ανάπτυξης ο οποίος είναι και ο κατ’ εξοχήν τομέας που αναλάβει την διαχείριση ερευνητικών έργων θα αναλάβει και τη διαχείριση του παρόντος έργου. Μέσω αυτού ορίζεται ο επικεφαλής του κάθε έργου, ο οποίος αναλαμβάνει την οργάνωση και το συντονισμό των πακέτων εργασίας, έτσι ώστε οι επιμέρους στόχοι αλλά και εν γένει το ερευνητικό έργο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα στο χρονικό και οικονομικό πλαίσιο που έχει προκαθοριστεί.

Βλέποντας την καινοτομία ως διαδικασία του πυρήνα της επιχείρησης που σχετίζεται με την ανανέωση και με το τι προσφέρει, η εταιρία έχει αναπτύξει μια πλήρη διαδικασία Διαχείρισης Καινοτομίας η οποία περιλαμβάνει: 1) την ανάλυση του περιβάλλοντος (εσωτερικού και εξωτερικού) για την επεξεργασία σχετικών σημάτων, απειλών και ευκαιριών για αλλαγή, 2) την απόφαση (σε στρατηγικό επίπεδο) για το πώς η επιχείρηση μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα, 3) την απόκτηση των πόρων που θα κάνουν ικανή την ανταπόκριση στις αλλαγές και 3) την εφαρμογή του προγράμματος για να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.

Στα πλαίσια του Business Continuity Plan, η εταιρία έχει αναλύσει τους Eπιχειρηματικούς Kινδύνους του Έργου και με βάση το πλαίσιο αυτό διαχειρίζεται με συγκεκριμένες διαδικασίες την αντιμετώπισή τους. Πιο συγκεκριμένα, οι επιχειρηματικοί κίνδυνοι μπορούν να διακριθούν στις ακόλουθες επτά κατηγορίες: α) Χρηματοοικονομικός Κίνδυνος ή αλλιώς ο κίνδυνος αποκλίσεων των οικονομικών επιδόσεων, β) Παραγωγικός Κίνδυνος ή αλλιώς ο κίνδυνος υστέρησης της παραγωγής τόσο από ποιοτικής όσο και από ποσοτικής πλευράς, γ) Κίνδυνος της Αγοράς, που προέρχεται από την μεταβολή των τιμών της αγοράς και οδηγεί σε αλλαγή των όρων διαμόρφωσης των αποτελεσμάτων & της περιουσίας της οικονομικής μονάδας, δ) Κίνδυνος Ρευστότητας δηλαδή έλλειψη επαρκούς ρευστότητας και αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων, ε) Πιστωτικός Κίνδυνος, στ) Λειτουργικός Κίνδυνος ο οποίος υφίσταται στο εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης και προκαλείται από αδυναμία εφαρμογής συγκεκριμένης στρατηγικής, ζ) Πολιτικός Κίνδυνος, ο οποίος προέρχεται από το δυσμενές περιβάλλον που ορίζουν οι οικονομικές και οι κυβερνητικές πολιτικές στην Ελλάδα ή σε χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται η επιχείρηση. Βάσει όλων των παραπάνω η εταιρία έχει αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο διαχείρισης κινδύνου το οποίο θα εφαρμόσει και στην υλοποίηση του παρόντος έργου.

H ADELCO διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, που βρίσκονται στην στο Μοσχάτο (Πειραιάς) σε ένα οικόπεδο 2996,96 τ.μ., με δύο ανεξάρτητες μονάδες παραγωγής, μία για στερεά, ημιστερεά, υγρά και στείρα φάρμακα, και μία για την παραγωγή καλλυντικών σκευασμάτων. H κυρίως ερευνητική δραστηριότητα της εταιρίας γίνεται στις εγκαταστάσεις της, με τη χρήση ενός σύγχρονου R&D τμήματος εξοπλισμένου τόσο με παραγωγικό όσο και με αναλυτικό εξοπλισμό, που στοχεύει στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμακευτικών μορφών και καλλυντικών προϊόντων.

H μακρόχρονη ήδη παράδοση στη φαρμακευτική παραγωγή και ανάπτυξη και τα αξιοσημείωτα επίπεδα παραγωγικότητας, σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό προς την Ολική Διαχείριση Ποιότητας, διασφαλίζουν την παραγωγή ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας, σε φαρμακοτεχνικές μορφές όπως:

  • Ξηρά σκευάσματα (δισκία, καψάκια, επικαλυμμένα με υμένιο δισκία, φακελίσκους, αναβράζοντα δισκία).
  • Υγρά Πόσιμα διαλύματα (σιρόπια, εναιωρήματα, πόσιμες φύσιγγες).
  • Ενέσιμα διαλύματα (άσηπτες και τελικώς αποστειρούμενες φύσιγγες).
  • Αλοιφές και κρέμες
  • Ημιστερεές μορφές (κρέμες, αλοιφές, πυκτώματα)

Πρόδρομος Μιχαηλίδης

Χημικός Μηχανικός

Διευθυντής Εργοστασίου με πολυετή εμπειρία σε φαρμακευτικές βιομηχανίες ως διευθυντής παραγωγής. Οι κύριες αρμοδιότητες του είναι: (i) η επίβλεψη και συντονισμός των καθημερινών δραστηριοτήτων του Εργοστασίου σε εναρμόνιση με τις υπάρχουσες διαδικασίες για την αποτελεσματική του λειτουργία, (ii) η βελτιστοποίηση της παραγωγής και η (iii) η επίβλεψη των δραστηριοτήτων του Ποιοτικού Ελέγχου και του Τμήματος Regulatory Affairs.

Δέσποινα Καρκούλια

Χημικός

Ειδίκευση στις Σύγχρονες Τεχνικές Φαρμακευτικής – Χημικής Ανάλυσης στη Φαρμακευτική Βιομηχανία

Υπεύθυνη του Ποιοτικού Ελέγχου και επικεφαλής του Αναλυτικούς Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και επικύρωση αναλυτικών μεθόδων για τον ποιοτικό έλεγχο φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, καθώς επίσης και μεγάλη εμπειρία στην απελευθέρωση παρτίδων παραγωγή.

Λητώ Αλεβιζοπούλου

Χημικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιοανόργανης Χημείας του Τμήματος Χημεία

Υπεύθυνη Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Προϊόντων με κύριες δραστηριότητες και αρμοδιότητες την οργάνωση, προγραμματισμό και παρακολούθηση του τμήματος Παραγωγής Φαρμάκων & Καλλυντικών σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες Καλής Πρακτικής (EU GMP’s) καθώς και τη Μελέτη και Ανάπτυξη Νέων Φαρμακευτικών Προϊόντων.

Ιωάννης Γουργουρίνης

Χημικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Φαρμακευτική και συγκεκριμένα στην Παραγωγή και Έλεγχο Φαρμακευτικών Προϊόντων.

Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και τη σύνθεση νέων Ν1-Μεθόξυ υποκατεστημένων φθοροϊνδολικών παραγώγων με μελατονινεργική δράση, την απομόνωση της λυάσης του υδροϋπεροξειδίου των λιπαρών οξέων και μελέτη της αντίδρασής της με τη θρυψίνη, καθώς επίσης και τον ρόλο των νευριπεπτιδίων του stress στη ρύθμιση της απόπτωσης των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χρήστος-Ιωάννης Μπόζες

Χημικός Μηχανικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα  Ειδίκευσης στην Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας

Έχει μία (1) πρωτότυπη δημοσιευμένη εργασία και μία συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο, ενώ στην εταιρία είναι επικεφαλής του τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Χημικός

Διδακτορικό δίπλωμα στην Μοριακή Βιολογία

Εργάζεται στο τμήμα ανάπτυξης φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, ενώ διαθέτει και μεγάλη εμπειρία ως επικεφαλής αντίστοιχων τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης.

Γεώργιος Σπυριδάκης

Απόφοιτος Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και Βιοχημικού & Μικροβιολογικού Εργαστηρίου

Εργάζεται στο Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου της Εταιρίας με αρμοδιότητες τον φυσικοχημικό χαρακτηρισμό των αναλύσεων νερών PW & WFI εργοστασίου, μετρήσεις pH και αγωγιμότητας ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων, μετρήσεις ολικού οργανικού άνθρακα με χρήση συσκευής TOC, μετρήσεις Υγρασίας ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων (μέθοδος Karl Fisher, Scaltec, θερμοζυγός) κ.α.

Ιωάννης Διακογιάννης

Χημικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χημεία Τροφίμων και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ

Έχει έξι (6) δημοσιευμένες πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και τέσσερεις (4) προφορικές ανακοινώσεις σε ερευνητικά συνέδρια. Στην εταιρία εργάζεται στο στην ανάπτυξη και επικύρωση αναλυτικών μεθόδων του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

Μελίνα Λιακοπούλου

Χημικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία, ΕΚΠΑ

Εργάζεται στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου και R/D της εταιρίας με αρμοδιότητες τη δειγματοληψία πρώτων υλών (φαρμάκων,καλλυντικών) και υλικών συσκευασίας, τον έλεγχος Ποιότητας πρώτων υλών και φαρμάκων (ποτενσιομετρικές ογκομετρήσεις, τιτλοδοτήσεις, φυγοκέντρηση, έλεγχο διαλυτότητας, οξύτητας / αλκαλικότητας ,μέτρηση υγρασίας με Κarl Fischer, pH, ειδικού βάρους, ιξώδους, πολωσιμότητας, σημείου τήξης , δείκτη διάθλασης , ταυτοποίηση IR και μέτρηση απορρόφησης UV), δειγματοληψία και έλεγχος απεσταγμένου νερού (μέτρηση pH, αγωγιμότητας, έλεγχος νιτρικών, χλωριούχων και συνολικής ποσότηταςάνθρακα με χρήση TOC, ειδικού βάρους), Ποιοτικός Έλεγχος φαρμακευτικών σκευασμάτων: stability, validation (UV, dissolution, TLC), IPC φαρμακευτικών δισκίων (έλεγχος βάρους, πάχους, διαμέτρου, σκληρότητας, αποσάρθρωσης, friability).

Αθηνά - Μαρία Τσιριβάκου

Επιστήμη Υλικών

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Φαρμακογνωσία και Χημεία Φυσικών Προϊόντων, ΕΚΠΑ

Εργάζεται στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου  και R/D της εταιρίας με αρμοδιότητες τον έλεγχο τελικών προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, τον έλεγχο σταθερότητας των προϊόντων και τον έλεγχο των α’ υλών. Έχει μία επιστημονική δημοσίευση και δύο συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια.

Χαράλαμπος Γκόλιας

Απόφοιτος Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής

Εργάζεται στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου και R/D της εταιρίας με αρμοδιότητες τον έλεγχο τελικών προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, τον έλεγχο σταθερότητας των προϊόντων και τον έλεγχο των α’ υλών.

Δέσποινα Λογοθέτη

Απόφοιτη, Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Εργάζεται στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου και R/D της εταιρίας με αρμοδιότητες τον έλεγχος και επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας καλλυντικών Προϊόντων.

Έλενα Κεφαλή

Χημικός

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιοχημεία, Βιοτεχνολογία και Αξιολόγηση Φαρμακευτικών Προϊόντων,

Εργάζεται στον Τμήμα του Ποιοτικού Ελέγχου και R/D της εταιρίας με αρμοδιότητες τον έλεγχο τελικών προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, τον έλεγχο σταθερότητας των προϊόντων και τον έλεγχο των α’ υλών.

Γεωργία Βαρδάκα

Χημικός Μηχανικός

Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός, υπότροφος του προγράμματος ΕΣΠΑ: Ηράκλειτος ΙΙ

Εργάζεται στον Τμήμα του Κανονιστικού Πλαισίου/Ρυθμιστικών Υποθέσεων (Regulatory Affairs) της εταιρίας.

Αμαλία Μακρυδημήτρη

Βιολόγος

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ανατομία και Κυτταρική Βιολογία και στη Βιομοριακή τεχνολογία

Εργάζεται ως επικεφαλής στο Τμήμα του Κανονιστικού Πλαισίου/Ρυθμιστικών Υποθέσεων (Regulatory Affairs) της εταιρίας με κύριες αρμοδιότητες τη διαχείριση της παγκόσμιας κανονιστικής ομάδα κανονιστικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού υποστήριξη, τον στρατηγικός σχεδιασμό υποβολών (χρονοδιαγράμματα, διαδικασίες & παρουσιάσεις) εντός της EASTEurope και σε τρίτες χώρες, καθώς και την εποπτεία όλων των εν εξελίξει δραστηριοτήτων καταχώρισης εντός και εκτός Ευρώπης, μέσω υποβολή eCTD.

To έργο υλοποείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ-00842)

Copyright 2021 © All rights reserved |
Powered by KK

Barbalexis_600x800

Παναγιώτης Μπαρμπαλέξης

Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Φαρμακευτικής, 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΕΦΤ/ΑΠΘ)

Συντονιστής & Επιστημονικά Υπεύθυνος

Barbalexis_600x800

Παναγιώτης Μπαρμπαλέξης

Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Φαρμακευτικής, 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΕΦΤ/ΑΠΘ)

Συντονιστής & Επιστημονικά Υπεύθυνος

Skip to content